-->
Logo

En Yeniler

Cuma mesajları sözleri

Cuma mesajları sözleri
Hz. Peygamber, Cuma günü hakkında, "Üzerine güneşin doğduğu en hayırlı gün Cuma günüdür. Çünkü Hz. Âdem o gün yaratıldı, o gün Cennete girdi ve o gün Cennetten çıkarıldı." buyurmuştur (Müslim, Cum'a, 18).

Başka bir hadislerinde de, bu günde yapılan duaların kabul edileceği bir icabet saatinin bulunduğunu belirtmiştir (Buhârî, Cum'a, 35).

Cuma gününün Müslümanlar için önemli bir gün olmasının sebeplerinden birisi de, bu günde kılınan Cuma namazıdır.

resimli cuma mesajlarıDinimize göre Cuma haftanın en önemli günüdür. Şartlarını taşıyan Müslümanların bu günde bir araya gelerek Cuma namazı kılmaları farzdır.

Cuma suresinin 9. ayeti kerimesinde Yüce Allah (c.c.) mealen "Ey iman edenler, Cuma günü namaz için ezan okunduğu zaman, hemen Allah'ın zikrine (namaza) koşun. Alış verişi bırakın, böyle hareket ederseniz sizin için daha hayırlıdır" buyurur. Hz. Peygamber (s.a.v), Mekke-i Mükerreme'den Medine-i Münevvere'ye hicret ederken, Ranuna denilen mevkiye geldiğinde, Cuma namazı farz kılınmış ve peygamberimiz ilk Cuma namazını burada kılmıştır.

EN GÜZEL CUMA MESAJLARI, DUALARI VE SÖZLERİ

anlamlı cuma mesajları  Ya RABB'i ÜMMET-İ MUHAMMED'e huzur, birlik, beraberlik ver Kafirlere karşı bize Zaferler nasip eyle. Amin! Selam ve Dua ile Hayırlı Cumalar.

anlamlı cuma mesajları  Allah'ım! Günahlarımın hepsini küçüğünü ve büyüğünü ilkini ve sonunu gizlisini ve aşikârını bağışla.(Hadis-i Şerif /Müslim) Hayırlı cumalar.

anlamlı cuma mesajları  Asırlar boyu bizi bir arada tutan, kardeş kılan merhamet ve hoşgörüden ayrılmamak temennisiyle... Hayırlı Cumalar.

anlamlı cuma mesajları  Rabbimiz! El açıp Sana dua eden, Sana secde eden kardeşlerimizi bağışla; ömürlerini hayırlı eyle.. Hayırlı Cumalar.

anlamlı cuma mesajları  Amel defterimize en güzel amellerin ve hayırların yazılacağı bir gün olması dileğiyle. Selam ve Dua ile Hayırlı Nurlu Cumalar.

anlamlı cuma mesajları  Selamun Aleyküm, Kısa ömrümüz ebedi CENNETİ hak edecek kadar bereketli olsun..

anlamlı cuma mesajları  Mü'min kardeşinle münakaşa etme, Onun hoşuna gitmeyen şakalar yapma, ve ona yerine getiremeyeceğin bir söz verme. (Hz. Muhammed) Hayırlı Cumalar.

anlamlı cuma mesajları  Hak şerleri hayreyler, Zannetmeki gayreyler, Arif anı seyreyler... Mevlâ görelim neyler, Neylerse güzel eyler... Hayırlı Cumalar.

anlamlı cuma mesajları  Allahım! Sana teslim olan bir kalp, doğru sözlü bir dil ve dosdoğru bir ahlak istiyorum. Hayırlı Cumalar.

anlamlı cuma mesajları  Bir dua yeter bin derdi göndermeye! Bir tövbe yeter bin günahı temizlemeye. Hayırlı Nurlu Cumalar.

anlamlı cuma mesajları  Umutsuz olma! Olmaz deme. Umutları var eden, sebepleri yaratan, olmazları olduran ALLAH var. O varsa herşey var. Hayırlı Cumalar.

anlamlı cuma mesajları  Peygamber Efendimiz sav buyuruyorlar ki: “Bir mümini sevindireni, Allahü teâlâ kıyamet günü sevindirir. Selam ve Dua ile Hayırlı Cumalar.

anlamlı cuma mesajları  Cumamız mübarek, kısa ömrümüz ebedi cenneti hak edecek kadar bereketli olsun inşallah. Hayırlı Cumalar.

anlamlı cuma mesajları  Bugün Cuma... Rabbim!.. Dualarınızı hayırlı kılarak kabul eylesin. Cumanız bereketli ve gönlünüzce olsun inşallah.

anlamlı cuma mesajları  Dün rüya, yarın hayaldir. Rüyayı mutlu hayali umutlu yapan bugündür. Bugün gönlünün umudu neyse yarın onu yaşaman dileğiyle. Hayırlı Nurlu Cumalar.

anlamlı cuma mesajları  Allahım benim dualarımı, bana dua edenlerin duasını, benden dua bekleyenlerin duasını ve ümmeti Muhammedin dualarını kabul eyle. Selam ve Dua ile hayırlı cumalar.

anlamlı cuma mesajları  Ettiğin her dua derdine deva, sağlığına şifa, gözüne nur, gönlüne huzur, ailene ve sevdiklerine huzur getirsin. Hayırlı Cumalar.

anlamlı cuma mesajları  Nefret olan yere sevgi, ümitsizlik olan yere ümit, üzüntü olan yere sevinçler dolsun taşsın inşallah. Hayırlı Nurlu Cumalar.

anlamlı cuma mesajları  Ya Rabbi! Sana sığındım. Ne varsa Senin hükmüne bıraktım. Hayırlı Cumalar.

anlamlı cuma mesajları  Allahım! Bilerek veya bilmeyerek işlediğimiz hatalarımızı, günahlarımızı bağışla. Bizlere Merhamet buyur. Şüphesiz Sen merhametlilerin en merhametlisisin. Hayırlı Nurlu Cumalar...

anlamlı cuma mesajları  Eğer bir kişi seni kınarsa, sen onu onda bulunan bir kusurla kınama. Bu takdirde günahı onda kalır sevabıda senin olur (Hadis) Cumanız Mübarek Olsun. Hayırlı Cumalar.

anlamlı cuma mesajları  Bizi yoktan var eden, varlığından haberdar eden, yaratıp imtihan eden, imtihan edip sabır veren Allah'ın müminlerini bağışlaması dileğiyle Cumanız Mübarek olsun!

anlamlı cuma mesajları  Ya Rabbi! Nefsime değil, Seccademe köle et beni... Amin! Selam ve Dua ile Hayırlı Cumalar.

anlamlı cuma mesajları  Bu yalan dünyanın dikenleri batsa da canına, aldırma..Sabret..! Katlan ki ebedi mekanın gül bahçeleriyle dolsun. Hangi dertten yakınıyorsan yine de sabret. Sabret ki O en büyük merhamet sahibi ellerinden tutsun. (Mevlana) Hayırlı Nurlu Cumalar.

anlamlı cuma mesajları  Ey Allah"ım aklımızı senin yolunda, nefsimize ve şeytana mağlup etme... Kalplerimizi islam nuruyla bertaraf et ve günahlarımızı bağışla..Amin! Hayırlı Cumalar.

anlamlı cuma mesajları  Şayet biz bu Kur`an`ı bir dağın üzerine indirmiş olsaydık, andolsun onu Allah korkusundan saygı ile baş eğmiş, parça parça olmuş görürdün. İşte Biz, belki düşünürler diye, insanlara böyle örnekler veririz.” (Haşr Sûresi / 21) Cuma Gününüz Mübarek Olsun.

anlamlı cuma mesajları  DuaIarın geri çevriImeyeceği bu mübarek günde Rabbim duaIarımızı kabuI etsin.. BizIeri rahmetinden mahrum bırakmasın İnşaIIah.. HayırIı CumaIar.

anlamlı cuma mesajları  Yüzümüzü güzelleştirdiğin gibi, Ahlakımızı da güzelleştir. İmanımızı tazele ve bizleri Senin yolundan ayırma..! Amin. Hayırlı Cumalar.

anlamlı cuma mesajları  Dua denizinde, İslam gemisinde, Resulullah gibi bir kaptanla, Kur'an-ı Kerim pusulasıyla, Cennet sahilinde buluşmak ümidiyle... Hayırlı Cumalar.

anlamlı cuma mesajları  Rabbim daima 'Hafız' ismiyle seni korusun. 'Vedud' ismiyle seni sevsin. 'Samed' isimiyle kimseye muhtaç etmesin. 'Rafi' ismiyle daima seni yüceltsin. 'Alim' ismiyle ilmini arttırsın. 'Baki' ismiyle sana sonsuza dek firdevs cennetinde yaşamayı nasip etsin. 'Allah' ismiyle bütün dualarını kabul etsin. Cumamız Mübarek olsun.

anlamlı cuma mesajları  Bir bülbül boşa mı dil döker güle, cennetine girmek kolaymı çekmeden çile, önce Haktan beraatini dile, sonra Resul'den şefaat iste. Ya Rabbi bizleri cenneti hak edecek ameller, kabirde sıratta kolay sualler, cennette Cemalini doya doya görecek nurlu yüzler nasip eyle. Dünyada imtihanı geçebilmek, kabirde gülbahçesinde olabilmek, cehennem ateşi hissetmeden cennette murada erebilmek duasıyla, Hayırlı Cumalar.

anlamlı cuma mesajları  Ya Rabbi! Sana açılan elleri, sana yönelen gönülleri, sana bükülen boyunları, sana yalvaran dilleri, ne olur boş çevirme. Artık ölümlerin yaşanmadığı, barış ve kardeşliğin sağlanmasına vesile olması dilepiyle Hayırlı cumalar.

anlamlı cuma mesajları  Ey Rabbim! Dinimizden dolayı bizi zillete düşürmeye çaba sarf edenlere fırsat verme. Bizleri İslamın yolundan ayırma. Amin. Hayırlı Cumalar.

anlamlı cuma mesajları  Bizleri yoktan vareden ve varlığından haberdar olan  Allahım. Bu mübarek gün hürmetine bizleri affet. Selam ve dua ile hayırlı Cumalar.

anlamlı cuma mesajları  Rabbim Cuma hürmetine, amellerimize ihlas, gönlümüze huzur, hastalıklarımıza şifa nasip eylesin. Hayatımızın en hayırlı anında, kendisine layık kul, Efendimiz (s.a.v) layık ümmet eylesin. Şuurlu esmayı seyre dalıp, Rabbine teslim olan kullarından eylesin. Cumamız Mübarek olsun inşallah.

anlamlı cuma mesajları  Seherde açılan eller hürmetine, rukuda bükülen beller hürmetine, kabul et yakarışlarımızı. Secdeye kapanmış başlar hürmetine, gözlerden akan yaşlar hürmetine, sevginle doldur sana yönelmiş kalplerimizi ve sen affedicisin affı seversin affeyle Ya Rabbi cümlemizi. Hayırlı Nurlu Cumalar.

anlamlı cuma mesajları  Allahım, Sen benim Rabbimsin. Senden başka ilah yoktur. Beni Sen yarattın; ben, Senin kulunum ve gücüm yettiğince Sana olan ahdime ve vaadime bağlıyım. İşlediklerimin (kötülüklerin) şerrinden Sana sığınırım. Üzerimdeki nimetlerini itiraf eder; günahlarımı da ikrar ederim. Beni bağışla. Zira günahları bağışlayan ancak sensin. Cumamız Mübarek olsun. Hayırlı Cumalar.

anlamlı cuma mesajları  Ya Rabbi! Sesimizi duyansın, hallerimizi bilensin. Açtık gönlümüzü sana, sen imdat eyle, sen affeyle, sen yollarımızı hayır eyle. Cumanız Mübarek Olsun.

anlamlı cuma mesajları  Allah'ın (c.c.) rahmeti, mağfireti, bereketi üzerine olsun. Rabbim günümüzü hayırlı ve bereketli kılsın, Hayırlı cumalar diliyorum.
 
anlamlı cuma mesajları  Rabbim dünyada sağlıklı, mutlu, huzurlu ve barış içinde yaşamayı ahirette ise cennet bahçelerinde olmayı Peygamber Efendimizin bütün ümetine nasip eylesin inşaIIah. Amin ve hayırlı cumalar.

anlamlı cuma mesajları  Melekler daima duacınız olsun… Yüreğiniz ferah, ilhamınız bol olsun… Sevgili Peygamberimiz, şefaatçiniz olsun… Cumanız mübarek olsun…

anlamlı cuma mesajları  Bugün her zamanki gibi bayram olsun, hüzünler dönüşsün sevince. Rabbim yaralarımızı sarsın, Kalbimizdeki marazları gidersin Şafi namıyla. Cumanız Mübarek Olsun!
 
anlamlı cuma mesajları  Ya Rabbi! Sesimizi duyansın, hallerimizi bilensin. Açtık gönlümüzü sana, Sen imdat eyle, Sen affeyle, sen yollarımızı hayır eyle. Hayırlı Cumalar
 
anlamlı cuma mesajları  Kalpler imanla, gönüller huzurla dolsun. Saadetler hepimizin olsun. Ne kurulan bağlar bozulsun, ne de dostlar unutulsun. Cumanız Mübarek Olsun…

anlamlı cuma mesajları  Allah'ım Vatanımızı ve Milletimizi düzlüğe çıkar Türk İslam coğrafyasında zulüm ve eziyet gören soydaşlarımıza yardım eyle.Hayırlı Cumalar.
 
anlamlı cuma mesajları  Bildirdiğin ve yaydığın o büyük Kur'an-I Kerim'i, kalbimizin baharı, gönlümüzün nuru, sıkıntımızın ilacı yap… Hayırlı Cumalar…
 
anlamlı cuma mesajları  Günlerinizin en faziletlisi Cuma günüdür. Bu sebeble o gün bana çokça salavat getiriniz. Zira sizin salat bana sunulur. Selam ve dua ile hayırlı Cumalar!
 
anlamlı cuma mesajları  Ey alemleri yaratan Rabbimiz! Bizi İslam"dan ve Kur"andan ayırma. Bizi daima sırat-ı müstakimde tut. İslâm nurunu söndürmek isteyenlere fırsat verme. Bizim yüzümüzden insanları helak etme. Hayırlı Cumalar
 
anlamlı cuma mesajları  Geldim o büyük dergâhına yâ Rab! Ağlatma bizi mübarek cumâ hatırına lutfet… Kullukta bu Seyrî değil erbab, Reddetme, bu günakar kulu affet! Hayırlı Cumalar …

anlamlı cuma mesajları  Mevlana diyor Ki; dua edecek güzel bir gönlün yoksa, güzel yürekli insanlardan dua iste. Hayırlı Cumalar.

anlamlı cuma mesajları  İnsan oğlu geçmişin her zaman hasretçisi, geleceğin sabırsızca özlemcisi, yaşadığı anın maalesef şikayetçisidir… Allah bizi şikayet edenlerden değil, şükredenlerden eylesin… Hayırlı Cumalar.

anlamlı cuma mesajları  Ey iman edenler! Allah"a karşı gelmekten sakının ve doğrularla beraber olun. [Tevbe-119] Hayırlı Cumalar!

anlamlı cuma mesajları  Bugün Bayram Olsun. Hüzünler Dönüşsün Sevince. Rabbim Yaralarımızı Sarsın Rauf Adıyla, Kalbimizdeki Marazları Gidersin Şafi Namıyla, Cumanız Mübarek Olsun!
 
anlamlı cuma mesajları  Allah'ım! Dilediğini veren, dilediğini de alan o büyük kudretin ile hayatımıza bereket ihsan eyle. Hayırlı Cumalar.
 
anlamlı cuma mesajları  Ey büyük Rabbim. Hayrı ve şerri ayırt edebilmeyi, imtihan olarak verdiklerine yürekten Amenna diyebilmeyi, göstermiş olduğun yolda yürümeyi, Senin yolundan ayrılmamayı, Seni en çok sevenlerden olmayı bana ve sevdiklerime nasip eyle…. Hayırlı Cumalar..

anlamlı cuma mesajları  Ey Büyük Rabbim! Dinimizden dolayı bizi yok etmeye çaba sarf edenlere fırsat verme. Bizleri o büyük İslam dininin yolundan ayırma…. Hayırlı Cumalar.

anlamlı cuma mesajları  Gece gökteki yıldızlar nasıl görünürse, gök ehli de yeryüzünde zikir edilen evleri öylece görürler. Ebu Hüreyre (r.a ) Hayırlı Cumalar. En Güzel Cuma Mesajları 2016