-->
Logo

En Yeniler

Hz. Eyüp’ün Duası, Hz. Eyüp’ün Duaları, Hz. Eyüp’ün Hastalığı

Hz. Eyüp’ün Duası, Hz. Eyüp’ün Duaları, Hz. Eyüp’ün Hastalığı
Bu mübarek şahsın hayatı, çektiği sıkıntıları ve bu sıkıntılara karşı nasıl mukabale ettiğini göreceğiz. Dua’nın ehemmiyetini anlamış bu mübarek şahıs, Peygamberimiz(a.s.m)’in “Mü’min’in silahı duadır.” sözünü tasdik edercesine bütün zorluklara dua ile göğüs germiştir.

Bildiğiniz üzere Hz. Eyüp’ün çok ağır bir hastalığı vardı. Bu hastalık onu içten içe eritiyordu. Ama o hiç bir zaman şikayet etmedi. Ta ki ne zaman hastalık onun diline ve kalbine tesir etmeye başladı. O zaman kendi nefsi için değil zikr-i ilahi için Allah şöyle dua etti

رَبِّ اَِنّىِ مَسَّنِىَ الضُّرُّ وَاَنْتَ اَرْحَالرَّاحِمِينَ

Bu dua bize şunu diyordu : “Ya Rabbi zarar bana dokundu. Sen merhamet edenlerin en merhametlisisin. Bana da merhamet eyle yarabbi.”

Rabbi onu çeşitli imtihanlardan geçirmişti. Malını, mülkünü kaybetmiş, ailesiyle de imtihan edilmişti. Ama o tam bir sabır abidesi idi. İşte bu mübarek şahsın bu duası bu sabrın bir karşılığı olarak ve bize tavsiye nevinde olduğu için Kur’an ayetleri arasına girmiştir. Rabbimiz bu dua’dan ne kadar hoşnut olduğunu varın siz düşünün. İnşaallah biz de bu duayı Hastalıkta ve sıkıntıda dillerden düşürmeyiz.

Şimdi de duamızı ayrıca verelim inşaallah. Burada okunuşunu da vereceğim.

Hz. Eyüp’ün Duası Arapça Metin

رَبِّ اَِنّىِ مَسَّنِىَ الضُّرُّ وَاَنْتَ اَرْحَالرَّاحِمِينَ

Hz. Eyüp’ün Duası Latince Yazım

Rabbi inni messeniyeddurru ve ente erhamürrahimin

Hz. Eyüp’ün Duası Türkçe Meali

Ya Rabbi zarar bana dokundu. Sen merhamet edenlerin en merhametlisisin. Bana da merhamet eyle yarabbi.

Kur’an-ı Kerim’de Hz. Eyüp

Nisa Suresi 163: Gerçekten biz sana, Nuh'a ve ondan sonra gelen bütün peygamberlere vahyettiğimiz gibi vahyettik. İbrahim'e, İsmail'e, İshak'a, Yakub'a, torunlarına, İsa'ya, Eyyub'a, Yunus'a, Harun'a ve Süleyman'a da vahyettiğimiz ve Davud'a Zebur'u verdiğimiz gibi.

Sa’d Suresi 44: Bir de: "Elinle bir demet al da onunla(Eşine) vur; yemininde durmamazlık etme." dedik. Gerçekten Biz onu sabırlı bulduk; ne güzel kul! Hakikaten o bir evvabtır (daima Allah'a yönelmektedir).

Sa’d Suresi 41: Kulumuz Eyyub'u da an o zaman Rabbine şöyle nida etmişti: "Bak bana, Meşekkat ve acı ile şeytan dokundu!"

Enbiya Suresi 83: Eyyüb'u da. Zira: "Bana bu hastalık mübtela oldu; Sen merhametlilerin en merhametlisisin." diye Rabbine dua etti.

Enbiya Suresi 84: Biz de duasını kabul ettik; hemen kendisindeki sıkıntıyı giderdik. Tarafımızdan bir rahmet ve kulluk edenlere bir uyarı olmak üzere ona ailesini ve onlarla birlikte olanların bir mislini daha verdik!...C:)UMANIZ MÜBAREK OLSUN.SAYGILARIMLA SEVGİLERİMLE DUALARLA EN EMİNE EMANET OLUNUZ... :)